יום רביעי, 26 באוקטובר 2011

כן, יש עוד רשתות חברתיות חוץ מפייסבוק וכדאי לדעת איך למקסם אותם


נכון שרובנו שוהים את רוב זמנו במרחב הפייסבוקאי אך יש רשת חברתית חזקה בעולם וגם אנחנו, הישראלים, קיבלנו אותה בזרועות פתוחות והיא הלינקדאין. רובכם בטוח מכירים במה מדובר ולטובת אלו שלא, זוהי רשת חברתית עסקית, משוללת מכל אותם פיצ'רים פומפוזים שיש בפייסבוק אך משרתת מטרה של מפגש וירטואלי בין אנשים לצורך עסקים ועשיית עסקים עתידית ולשם כך היא עושה זאת בצורה מעולה.
איך אתם יכולים למקסם את השהות שלכם בלינקדאין. הנה 10 טיפים מרוכזים לניהול נכון:
1.תיצור את הפרופיל שלך מכוון לקוח -
מכיוון שמערכת לינקדאין מאפשרת ממשק להעלאת ההיסטוריה העסקית שלך, קל מאוד להתפתות וליצור קו"ח , ללא שום ערך מוסף. למרות זאת רוב הלקוחות העתידיים או שותפים עסקיים עתידיים לא ירצו לראות ולהתעמק בקורות החיים שלך, ההיסטוריה המקצועית כן מייצרת אמינות אך זכרו לתמצת וליצור פרופיל "טיזרי" מספיק שאת המשכו תוכלו לדסקס אל מול אותו לקוח או שותף עסקי.
2.הרחיבו את מעגל ההקשרים שלכם-
המון אנשים בונים פרופיל מהוקצע אך בעלי קישורים עסקיים מעטים ולכן הפרופיל שלהם נצפה מעט פעמים, אך עם הגדלת מספר הקישורים שלכם יש גם מלכודת, מהי? נעבור לסעיף 3
3.בחרו את ההקשרים שלכם בצורה אסטרטגית-
תוכלו לנקוט בשיטת "הכל הולך" זאת אומרת לפעול בצורה אקטיבית להרחיב את הקישורים ופשוט להוסיף עוד ועוד חברים כאשר דבר זה יהיה לכם לעזר שתרצו לחפש בעלי מקצוע ו\או לקוחות יהיה לכם מאגר קישורים מכובד לסנן ממנו. הקצה השני של הסקאלה הינו בחירה נקודתית של החברים איתם אני מקושר, יש לי איתם היכרות ראשונית מסוימת ואני בוטח בהם, אמנם החשיפה שלי מועטה אך אוכל להיעזר בהמלצה שלהם על מנת לגייס לקוח נוסף או שותף עסקי. לטעמי דרך האמצע היא עדיפה. אני לא בצורה אקטיבית מצרף אנשים ללא הבחנה אך אם מישהו פונה אליי בבקשת הצטרפות ,סקירה מהירה של הפרופיל שלו מגלה תחומי עניין וקווים מקבילים ומעניינים עסקית , אאשר אותו. אם אגלה שהוא "ספאמר" תמיד אוכל לנתק אותו מרשימת החברים.
4.אפשרויות פילטור מתקדמות-
ללינקדאין יש אופציות חיפוש וסינון טובות מאוד ותוכל לחפש קישורים לאנשים מאוד ספציפיים לפי תחומי עיסוק\מיקום גיאוגרפי ועוד ,כך בעצם להגביר את סיכוייך ליצירת קישור עסקי רלוונטי. לאחר שמצאת את אותו יוזר שתרצה להיות מקושר אליו תוכל לבקש מחבר משותף לבצע את הקישור, דבר זה הרבה יותר מנומס מאשר פנייה ישירה ובעל אחוזי הצלחה לאישור גבוהים יותר (למרות שבישראל דבר זה לא נהוג, אנו לא נעזרים בצד ג' שיבצע קישור אלא פשוט שולחים בקשה ישירה).
5.המלצות מקולגות או שותפים עסקיים-
העדות האישית מפי אנשים שעבדו איתך או לקוחות שלך מספקים נופח מקצועי מאוד ואמינות. תזכרו גם להיות אדיבים ולספק המלצות לבעלי עסקים שהייתם מרוצים מעבודתם או מהעבודה עימם, יחסים טובים גם בעולם הוירטואלי יניבו לכם פירות בעתיד.
6.אופציות השאלות והתשובות-
גשו לתפריט העליון וכנסו לANSWERS Q&A טאב, שם תוכלו לעלות שאלות מקצועיות אך חשוב מכך לספק תשובות לגולשים. עשו זאת בצורה נכונה ותיצרו חזות מקצועית במרחב הוירטואלי. פיצ'ר נוסף ומשמעותי, אותו גולש אשר העלה את השאילתה יכול לבחור את התשובה הטובה ביותר לדעתו, ברגע שהוא יבחר בכם, יתווסף לכם לפרופיל אותו אייקון הנגלה לכולם ובו מצויינת העובדה שנבחרת כבעל התשובה הטובה ביותר לדיון הנ"ל.
7. הצטרפו לקבוצות-
הקבוצות בלינקדאין הם בעיקר זירת פורומים לנהל דיונים, מאפשרים לכם להתעדכן בדברים שמעניינים אתכם וגם להיות במרחב של הלקוחות הפוטנציאליים שלכם, להבין את צורכיהם. גם כאן, השתתפות פעילה ונכונה יוצרת ומקנה לכם מקצועיות ואמינות.
8.השתמשו בעידכון הסטטוס-
עליכם לעלות מדי פעם עדכון סטטוס, לדוור לחברים שלכם ולהזכיר להם מה אתם עושים, מה המומחיות שלכם, דברים מעניינים שקראתם בנושא שלכם, לינקים לסרטונים ועוד. אם תדחפו לחברים שלכם הודעות קבוצתיות או אישיות על ידי המייל ותעשו זאת בצורה רבה מדי זה יכול להתפרש כאקט "ספאמרי" אך עדכון סטטוס מספק תזכורת קלילה שאתם שם ללא כפיית התוכן שלכם.
9.עקבו אחר עדכוני סטטוסים של הקישורים שלכם-
זו הזדמנות מעולה לחזור שוב לקשר עסקי עם אחד מהם, לתפוס הזדמנות עסקית שעולה או להציע שירות רלוונטי.
10.הציעו לחברים שלכם קישורים שנראים לכם רלוונטיים להם-
אל תחכו שחבר שלכם יבקש מכם לבצע את ההקשר לחבר אחר שלכם, במידה ואתם מזהים קישורים עסקיים רלוונטיים בין כמה חברים שלכם, תהיו אקטיביים והציעו להם את ההתקשרות.

כמובן יש עוד טיפים שרלוונטיים לתפעול השוטף של היוזר בלינקדאין ולשיפור חווית המשתמש, אך בחרתי להציג כאן בעיקר את הטיפים שיעזרו לכם לקבל את הלך הרוח הנכון של הפלטפורמה על מנת למקסם את השהות שלכם בה.
בהצלחה.

צוות NINJAMONKEY

Read more...

יום ראשון, 16 באוקטובר 2011

האם תהיתם כמה זמן נשאר פוסט שאתם מעלים בדף העסקי, בניוזפיד של האוהדים?


אז עכשיו התשובה, אחרי העלאה ומעקב אחרי 20 סטטוסים, הממוצע של כל פוסט לזמן "חיים" בניוזפיד,
הינו 22 שעות ו 51 דקות.
עכשיו אתם שואלים מדוע נתון זה חשוב?
ובכן זהו נתון סופר חשוב מכיוון שזה טווח העלאה האפקטיבי שעליכם לעלות סטטוסים חדשים בדף העסקי שלכם, על מנת לא לגרום ל"הצפה" של תכנים על ידכם לניוזפיד של האוהדים שלכם וכתוצאה מכך (אם זה יהיה ממש מטריד), אותו אוהד ילחץ על הפוסט HIDE או חמור מכך ילחץ UNLIKE לדף שלכם. הצד השני של המתרס, לא "לישון בעמידה", לגוון ולעורר בתוכן רלוונטי לאוהדים שלכם ובהפרשים לא ארוכים מדי, להישאר בתודעה.
הפוסטים הללו פורסמו לאחר שפייסבוק הוסיפה את מרכיב הטיקר, לאלו מכם שתהו לגבי החשיפה לפני ואחרי השינויים האחרונים.
זהו אכן סקר מעט פרימיטיבי שכן הוא סוקר 20 סטטוסים מ5 דפים בלבד, אבל הוא מספק תוצאה מעניינית לגבי טווחים כמותיים שעד כה היו לוטים בערפל.

בתמונה המצורפת תוכלו להציץ לעומקו של הסקר לגבי שאר הנתונים הסטטיסטיים (חציון,מינימום,מקסימום ועוד).
*במידה ותרצו לקרוא את הכתבה ישירות. להלן הלינק:



צוות NINJAMONKEY

Read more...

יום חמישי, 6 באוקטובר 2011

גל השינויים בפייסבוק מתחיל לזלוג גם לדפים העסקיים


צהריים טובים, סופ"ש מלא בחשבון נפש וסליחות מחכה לנו, וגם קברניטי פייסבוק החליטו לעשות חשבון נפש, "איך ניתן לשפר את חווית פייסבוק גם לבעלי העסקים?"
לאחר שביצעו שינויים נרחבים בפרופיל האישי, מגיעה אלינו "הסנונית" הראשונה מהפן העסקי. שימו לב לתוספת המבורכת המופיעה מהיום בדפים העסקיים. מתחת לכמות האנשים "האוהדים"את הדף, יש תצוגה נוספת: כמות האנשים אשר "מדברים על זה".תצוגה זו מספקת נופח נוסף לא רק לכמות האוהדים של הדף אלא, וחשוב מכך, כמה מהם הם אוהדים פעילים, כאלה שמשתפים ואקטיביים לגבי התוכן המועלה בדף. נתון זה גלוי לכל ומצד אחד חושף את הקרביים של בעלי הדף, מצד שני מכריח ליצור תוכן איכותי, נכון ויוצר אקטיביות. פיצ'ר זה עם הטאב שנוסף לא מזמן שהינו FRIEND ACTIVITY (מציג לנו איזה מבין חברינו פעילים בדף הנ"ל) . הפונקציות הללו, מספקות לנו הצצה ואינדיקציה מעולה לפעילות ולחוזקו של הדף. שקיפות זו מצד פייסבוק , חושפת לכל את איכות פעילות הדפים העסקיים, על מנהלי הדפים להיות חדים במיוחד ולשמור על יחסי "המרה" טובים. כמובן אחוז "המרה" גבוה מציין פעילות נכונה - שמירה על יחס של 10% ומעלה מציבים את פעילות הדף ברף אפקטיבי.
חומר למחשבה - זה הזמן שלכם להציץ בדפים עסקיים אשר הרשימו אתכם עד כה עם אלפי אוהדים ולקבל את "האמת המרה", כמה מהם באמת מספקים תוכן מניע? כמה מהם מצליחים לגרום לאקטיביות ומכאן אפקטיביות מצד הגולשים?



צוות NINJAMONKEY

Read more...